Ovaj web sajt koristi kolačiće. Daljim korišćenjem ovog sajta prihvatate upotrebu kolačića. Za više detalja pogledajte stranicu: Politika Privatnosti
IZLOZBA
Ornament as crime
U ovom projektu, oslikana ljudska tela simbolizuju našu interakciju sa gradom - teško je povući liniju gde se naš uticaj na okolinu završava, a obrnuti proces počinje.
Ova izložba premošćuje jaz između bodi arta, ulične umetnosti, arhitekture i fotografije. Cilj nam je da naglasimo saradnju u različitim medijima, bilo da se radi o zidu na ulici ili ljudskoj koži.

Nastojanja da se ulepša naš svet datiraju još iz doba paleolita. Ovi napori su oblikovali čovečanstvo i doveli nas do civilizacije u kojoj danas živimo.
Dekorativni elementi oko nas povećavaju vrednost stvari. Nakit, umetnička dela, pa čak i novac su u suštini metal, platno i papir. Transformacija od sirovina do vrednih predmeta je vođena našom željom da verujemo da možemo poboljšati svet.
Kombinovanjem različitih medija, želimo da pokažemo vezu između vrednosti i dekoracije. Istražujemo kako jednostavan ornament primenjen na osobu na ulici može promeniti percepciju o osobi i dovesti nas do diskusija o umetnosti.
umetničkih pokreta.
Izlozba "Ornament as crime" u KCD
Tim projekta:

Kurator:
Fotografi:
Modeli:
Autor teksta:
Umetnik:
Jurij Orlov
kurator
Jurij Orlov, snimatelj. U Srbiju se preselio 2022. godine i počeo da snima dokumentarac o beogradskoj uličnoj umetnosti "Čisti zidovi". Organizator i kreator izložbe "Ornament kao zločin" u Kulturnom centru Dorćol novembra 2023.
Suosnivač video produkcije WideShot i studija za snimanje podkasta u BitSpace.
Marija Cvetkova
Fotograf
Marija Cvetkova je portretni i reportažni fotograf.
Svoju karijeru je započela fotografišući glumce za portfolije u Sankt Peterburgu. Trenutno živi i radi u Beogradu, fotografiše ženske, muške, porodične portrete, venčanja i događaje.
Učestvovala je na izložbama u Beogradu: "Ornament kao zločin" u Kulturnom centru Dorćol novembra 2023. i "Ženska lepota kroz sočivo" u galeriji Andrić u martu 2024.
Ilya Ivanov
Fotograf
Diplomirani arhitekta od 2005.godine.
Profesionalni arhitektonski fotograf sa 19 godina iskustva
Više od 700 arhitektonskih i interjerskih projekata snimljenih u 15 zemalja.
Od 2022.godine radi u Srbiji.
Abigael Aluoka (Abby)
Model
Abbi je model iz Kenije, strastveno strastven prema fotografiji kao umetnosti. Preselivši se u grad 2021.godine, oduševljeno se uronila u lokalni fotografski život u Beogradu, iskoristivši priliku da interpretira i utjelovljuje različite umetničke vizije.
Sasha Krasinskaya
Model

Sasha je producent muzičkih spotova i kratkih filmova. Ponekad snima fotografiju i dokumentarne filmoveU Srbiji posluje od 2022. godine. Završava master studije u Beogradu na smeru „Kulturna politika i menadžment“.